Vállalatunk profilja

Épület bontás

Kőműves munkák

Hőszigetelés

Hangszigetelés

Vízszigetelés

Nyílászárók

Gipszkarton-álmennyezet szerelés

Burkolás

Parkettázás-Szőnyegezés

Festés, mázolás, tapétázás

Klíma és légtechnika

Villanyszerelés

Víz-gáz-fűtés szerelés

Takarítás

Az Ön háza mennyit fogyaszt?

Kapcsolatfelvétel


Kérem írja be a képen látható ellenőrző kódot.

Kód:Elérhetőségeink

Iroda: 1164 Budapest, Simongát utca 2.

Mobil: +36 (70) 422 75 73

E-mail: atlastherm@gmail.com

Hangszigetelés

Mikor érdemes hangszigetelni otthonunkat?Leggyakoribb eset, amikor saját otthonunkat szeretnénk megvédeni a külső zajoktól, például lakótömbben a szomszédos, illetve az alsó, felső lakás felől kívánjuk elszigetelni magunkat, illetve a tömb általános zajairól (pl. csővezetékek zúgásáról) akarjuk megóvni saját lakásunkat. Más esetben saját lakásunk zajától szeretnénk elkülöníteni a külvilágot; hangszigetelni akarjuk nappali szobánkat, hogy zavartalanul élvezhessük kedvenc filmünket, zenéinket.

A hangszigetelés elsősorban a hangforrások által keltett zajt szintet csökkenti. Hangforrásként három hangfajt lehet megkülönböztetni: a léghangot (levegőben terjedő hangok: televízió hangja, beszélgetés), a testhangot (szilárd anyagokban terjed, például épületen belüli berendezések: pld. mosógép dübörgése), illetve a lépéshangot (olyan testhang, amely tovább terjed a közvetlen helyiségekbe, pld. különböző tárgyak elmozdítása, vagy járás: szaladgálás az emeleten, magas sarkú cipő kopogása).
Hangszigetelés alatt az értjük, hogy a lehetőségekhez mérten csökkentjük, vagy teljes egészében megakadályozzuk a hangok terjedését az épület elemein keresztül. Ennek legfőbb módja a hangok folyamatosságának megszakítása, mely a terjedési útjuk továbbhaladásának megakadályozása.

Munkáink során nagyobb sűrűségű, nehéz anyagokat használunk fel, hiszen ezek nyújtják a legtökéletesebb védelmet a kellemetlen hangok ellen. (pld. mészhomokkő, farostlemez, gyapjú, gyapot). A hőszigeteléssel ellentétben a hangszigeteléshez kevésbé alkalmas anyag a polisztirol (EPS) vagy poliuretán.

Megfelelő hangszigetelést biztosítunk Ön és családja számára a következő eljárásokkal:
  • Legmegfelelőbb megoldás a szálas szigetelő paplan technika, mely során a merev burkolat visszaveri a hangok számottevő részét, ugyanakkor a rugalmas szigetelőanyag elnyeli a levegő rezgését. (borításként alkalmazható burkolólap vagy hálóra felhordott vakolat)
  • Lakáselválasztó fal utólagos hangszigetelése esetén a falra egy rácsszerű tartóvázat szükséges felszerelni rugalmas pontszerű rögzítésekkel, mely a szerkezet biztos tartásáért felel. Ezek közé kell a szálas szerkezetű hangszigetelő rendszert beépíteni (hangelnyelő, hang gátló anyag), végül gipszkartonnal fedjük a falat.
  • Gondot képezhet az is, ha a lakások között átszűrődnek a hangok (pld.lépéshang). Mindezt a felső terek padlóinak lépés-hangszigetelésével, úgynevezett úsztatott rendszerek beépítésével lehet elérni. Ezen megoldás többszintes házak esetén lehetséges, hiszen más tulajdonában lévő lakásban nehezen elképzelhető, hogy az alul lakó kérésére hangszigetelést építsenek ki.
  • A lépéshangokon illetve a szomszédos falakon kívül a lakótömbök lakásaiban előfordulnak egyéb áthallások is. Ennek oka, hogy a lakásokat valamilyen technológiai vezeték köti össze (pld. panelfalakba beleöntött konnektor süllyeszték, televíziós kábelcsatornák, központi elszívók vezetéke, stb.). Ezen típusú zajok ellen az átkötő nyílások eltömítése a legcélravezetőbb megoldás.

Cégünk anyagi hátterével, megbízhatóságával és alacsony áraival biztosítja a gyors, minőségi és megbízható munkát, amely nemcsak a nagyobb beruházások során elengedhetetlen, hanem a lakossági megbízások során is.


Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket, és szaktanácsadásunkat!Kulcsszófelhő: hangszigetelés, hangszigetelő kőzetgyapot, hőszigetelő kőzetgyapot, kasírozott, kasírozatlan